Kontakta oss idag

Vi har mer än 25 års erfarenhet

Om Höglandets Byggnadssmide

Inga smides jobb är för små

Vår största tillgång är våra smeders stora kunskaper om svetsning och bearbetning i olika metaller och är en betydelsefull resurs i allt byggnationsarbete. Allt från individuella smidesräcken, designade balkonger till de tyngre komponenterna för industribyggnader. Vi konstruerar, tillverkar och levererar stommar och komponenter, allt ifrån villor till industribyggnader. All tillverkning och montering sker inom ramen för vårt certifierade kvalitetssystem enligt SS-EN 1090-2 och EN ISO 3834-2

Vår stora kunskap och bevisade hantverksskicklighet visar sig också i alla beställningsarbeten som utförs till såväl privatpersoner som industrin.

Hur kan vi hjälpa dig?

Oavsett du är privatperson eller företagare, är vi alltid redo att ställa upp med vårt kunnande och vår erfarenhet för att hjälpa dig. Vi behöver bara veta vad du vill ha hjälp med, så har vi de resurser som behövs. Ligger hjälpen delvis utanför vårt arbetsområde, har vi lösning även på detta. Inom vår koncern finns kompetens att hjälpa till med både konstruktion och ritningar liksom alla andra förekommande byggnadsarbeten.

Byggnadssmide

Vi hjälper till med tillverkning av traditionellt byggnadssmide och stålstommar allt efter ditt behov. Är det ett smide med särskilda krav kan vi även se till att det utförs målat eller galvaniserat. Det kan även betyda att en stomme är förstärkt för att klara av belastningar från traverser eller maskiner. Allt utförs montagevänligt naturligtvis.

Servicesmide

Inom industrin uppstår ofta reparationsbehov som kräver att kompetenta yrkesarbetare utför reparationen. Vår möjlighet att arbeta på annan plats än i vår verkstad hjälper dig med reparation och service.

Trappor, räcken mm

Många typer av räcken och trappor kan köpas serietillverkade. Har du behov av en anpassad lösning eller kanske en arkitektritad variant, kan du med förtroende vända dig till oss. Vår gedigna erfarenhet och yrkeskunnande hjälper dig med lösningen.

Montagesmide

Naturligtvis ser vi till att du får den hjälp du behöver när det kommer till montage. Vi monterar många av våra tillverkade komponenter och detaljer med egen personal. Vi monterar även andras tillverkning såsom portar, trappor mm.

Kontakta oss idag